Onlangs gaf ik een schrijftraining vacatureteksten schrijven aan een groep recruiters

Vooraf bestudeerde ik een aantal teksten die ik tijdens de training gebruikte voor schrijfoefeningen. Het was een hele goede, productieve en ook leuke training.

Wat ik de cursisten meegaf, is dat een vacaturetekst een echte verkooptekst is. Net als je een goede kop koffie wilt verkopen aan een koffieliefhebber, verkoop je de vacature aan je ideale kandidaat. In deze blog geef ik je 3 tips hoe je je vacature ook daadwerkelijk verkoopt in je vacaturetekst.

Hoe verkoop je je vacature?

Verkoop je vacature alsof het een product is.

Wat verkoop je? Verkoop je koffie? 

Of verkoop je koffie van verse bonen, bereid door een barista die een 3-jarige barista-opleiding heeft gehad en voor alle koffies uitsluitend de allerbeste bonen uitkiest?

1. Verleid je kandidaat met een pakkend intro

Ok, eerlijk is eerlijk: een vacature is niet helemaal hetzelfde als een product. Een product wil je aan zoveel mogelijk klanten verkopen, voor een vacature wil je de meest geschikte kandidaat. Maar hoe zorg er dan voor dat je je vacature aan die ene ideale kandidaat verkoopt? Schrijf om te beginnen een steengoed intro.

Stel, je bent recruiter en zoekt een barista voor je opdrachtgever. In plaats van te zeggen: voor onze opdrachtgever X zoeken wij een barista die, gevolgd door een opsomming is van wat je zoekt, verleid je de ideale kandidaat met een goed intro. Net als hoe je die overheerlijke kop koffie van versgemalen bonen zou verkopen. Begin bijvoorbeeld met:

Ben jij die barista die iedere dag de beste koffie zet? Die ook aan het eind van de dag de koffie met dezelfde aandacht bereidt als in de ochtend? We gunnen onze klanten alleen het allerbeste en jij hebt een neus voor de beste bonen, die jij zelf selecteert en inkoopt.

Dat zijn openingszinnen die de barista die jij zoekt, meteen aanspreken.

2. Schrijf zoals je spreekt

Klinkt misschien als een open deur, maar toch sluipt er vaak ‘schrijftaal’ in je tekst, gewoon omdat je dat nu eenmaal zo gewend bent en je dat in heel veel andere vacatureteksten terugziet. Besef dat jij je als recruiter kunt onderscheiden als je de kandidaat aanspreekt in je tekst, en clichés vermijdt.

Dus niet: Je bent woonachtig in Amsterdam.

Wel: Je woont in Amsterdam.

Dus niet: Je bent werkzaam op de afdeling …

Wel: Je gaat werken op de afdeling…

Tip: Bedenk bij alles wat je schrijft, hoe je dat in een sollicitatiegesprek zou zeggen.

3. Wees concreet

Je ideale kandidaat kan de functie heel erg interessant vinden, hij/zij zal toch nog wel wat vragen hebben over praktische zaken. Probeer deze vragen bij voorbaat te beantwoorden, dan blijft de kandidaat enthousiast en voorkom je dat hij/zij vroegtijdig afhaakt. Denk aan flexibele werktijden, afstand tot openbaar vervoer, parkeerplek. Benoem hierbij de voordelen voor de kandidaat.

Dus niet: Eventueel ontvang je een reiskostenvergoeding.

Wel: Woon je verder dan 10 kilometer van je werkplek? Dan krijg je van ons reiskostenvergoeding voor de gereden kilometers (19 cent per km) of een OV-kaart.

Ook niet: Dicht bij openbaar vervoer en parkeergelegenheid.

Wel: Kom je met de trein? Binnen 5 minuten wandelen zit jij op je werkplek. Je auto zet je op ons parkeerterrein dat direct naast ons kantoor ligt.

Hoe verkoop jij je vacature?

Vind je het lastig om een goed intro te verzinnen, of zie je het juist als sport om de vacature zo goed mogelijk te verkopen?

Laat het me weten! Ik lees je reactie graag!

Ook een training vacatureteksten schrijven volgen?

Kijk hier voor meer informatie en data.