Iris Bouwman

Wie ben ik?

Mijn naam is Iris Bouwman en tekst en taal loopt als rode draad door mijn leven. Na een lerarenopleiding Aardrijkskunde stond ik korte tijd voor de klas, totdat ik ontdekte dat ik het schrijven van opleidingsmateriaal nog leuker vond. Kennis overdragen vind ik geweldig, op een vriendelijke wijze, waarbij ik wel zeg waar het op staat. Met een beetje humor en relativering.

Ik schreef 3 boeken waarin ik een ‘zweverig’ onderwerp als mindfulness, in praktische handboeken wist te vangen. Een van de drie verkocht meer dan 10.000 exemplaren en even voelde ik me een echte schrijver. Maar wat ik echt leuk vind is anderen helpen bij het schrijven van sterke teksten. Mijn missie is jou daarbij te helpen, coachen zodat je het daarna zelf kunt.

Inmiddels geef ik ruim 8 jaar met heel veel plezier zakelijke en commerciële schrijftrainingen, met de nadruk om inclusiviteit en diversiteit.

Schrijven is … leuk!

En dat plezier geef ik graag aan je door. Of, als schrijven niet je ‘ding’ is, neem ik het graag uit handen. Ik zie veel schrijvers worstelen met het schrijven van teksten, en ik weet hoe ze met een aantal schrijftechnieken hun teksten sneller, eenvoudiger en doeltreffender opschrijven. Tijdens een training zie ik veel ‘kwartjes vallen’; cursisten die zich realiseren welke teksten ze met deze technieken kunnen schrijven, hoeveel tijd ze dat bespaart en hoe ze hun teksten vertalen naar echte inclusieve communicatie. In een paar uur tijd schrijven ze hun tekst waar ze eerder niet uitkwamen of gaan ze met een gedegen opzet voor hun tekst naar huis.

Waarom Schrijftrainingen Haarlemmermeer?

Geboren en getogen in de Haarlemmermeer, voel ik een sterke band met ‘mijn’ gemeente. Wat ik miste was een plek om schrijftrainingen te volgen. Een ‘schrijfstudio’ waar schrijvers van zakelijke teksten terecht kunnen voor trainingen en schrijfadvies. Die plek is er nu in De Burgemeester in Hoofddorp, de plek om te schrijven, meer te leren over het schrijven van sterke teksten, en om meer plezier te krijgen in het schrijven.

Waarom zou je bij mij een schrijftraining volgen, of mij een tekst laten schrijven?

Wat je leert bij mijn trainingen is zoveel meer dan schrijven alleen. Schrijven is schrappen, schrijven is emotie, schrijven is je medewerker meenemen in hetgeen jij met jouw organisatie voor staat. Het gaat verder dan woorden op papier, het is vertrouwen, enthousiasme creëren bij je lezer. Je gaat naar huis met een andere kijk op schrijven van verkoopteksten, met een gereedschapskist vol schrijftechnieken die je direct kunt toepassen in jouw dagelijkse werkzaamheden. 

Teksten schrijf ik nadat ik me in jouw doel en organisatie heb verdiept. Schrijven doe ik niet zomaar, ik schrijf vanuit mijn hart. Dat resulteert in vriendelijke en heldere teksten, die precies omvatten wat jij voor ogen hebt.

Wat doe ik nog meer?

Ik help, naast schrijvers van zakelijke teksten, ook schrijvers van romans, non-fictie, managementboeken. Ik organiseer schrijfochtenden in de ‘schrijfstudio’ De Burgemeester en organiseer schrijfvakanties naar Schotland waar schrijvers schrijven aan hun eigen boek.

Ook geef ik workshops met handige schrijftips op het gebied van personages, plot en spanningsbogen.

Lees hier meer over op www.mindfulmama.nl